Poziv piscima

Zašto Morina kutija?

Jezici

Kakve tekstove primamo?

Urednički rad

Duljina i formatiranje

Rokovi

Nitko ne želi da vaše priče ostanu u kutiji. Zašto ih ne bismo proširili po čitavome svijetu?

Sve prihvaćene priče bit će obuhvaćene u besplatnom e-izdanju časopisa, nekoliko puta godišnje, u širokoj distribuciji, dostupnog svima. Izbor priča i tekstova bit će objavljen i na webu.

Prihvaćamo tekstove na hrvatskom jeziku, jezicima s kojih se ne prevodi, te engleskom jeziku. Priče objavljujemo na jeziku na kojem su napisane.

Tekstovi moraju na neki način imati veze sa spekulativnom fikcijom (fantastika, znanstvena fantastika, horor i srodni žanrovi i podžanrovi). U slučaju publicistike, primarni nam je cilj pokrivati teme iz književnosti, ali prihvaćamo i tekstove o svim ostalim medijima. Ne prihvaćamo poeziju.

Nakon prihvaćanja teksta za objavu na Morinoj kutiji, postoji mogućnost uredničkih sugestija i prepravki na tekstu. Slanjem tekstova za Morinu kutiju pristajete na dobivanje uredničkog feedbacka.

Tekstovi moraju biti duljine od 100 do 40 000 riječi. Beletristika dulja od navedenog neće se uzimati u obzir.

Prilikom slanja tekstova za Morinu kutiju, molimo da uzmete u obzir mogućnost čekanja na odgovor do 30 dana.

Tekstove slati u .docx ili .odt formatu, font Times New Roman, veličina 12, s uključenom kratkom biografijom autora, na e-mail adresu morinakutija@gmail.com.

Natječaj za drugi broj Morine kutije trenutno je otvoren. Tražimo priče otvorene tematike i priče na temu konvencija fantastike. Detalje natječaja pročitajte ovdje. Rok za priče: 2. 11. 2021.

Cover photo by RetroSupply on Unsplash.

%d bloggers like this: