Poziv autorima

Nitko ne želi da vaše priče ostanu u kutiji. Zašto ih ne bismo proširili po čitavome svijetu?

Sve prihvaćene priče bit će obuhvaćene u besplatnom e-izdanju časopisa, nekoliko puta godišnje, u širokoj distribuciji, dostupnog svima. Izbor priča i tekstova bit će objavljen i na webu.

Prihvaćamo tekstove na hrvatskom jeziku, jezicima s kojih se ne prevodi, te engleskom jeziku. Priče objavljujemo na jeziku na kojem su napisane.

Tekstovi moraju na neki način imati veze sa spekulativnom fikcijom (fantastika, znanstvena fantastika, horor i srodni žanrovi i podžanrovi). U slučaju publicistike, primarni nam je cilj pokrivati teme iz književnosti, ali prihvaćamo i tekstove o svim ostalim medijima. Ne prihvaćamo poeziju.

Nakon prihvaćanja teksta za objavu na Morinoj kutiji, postoji mogućnost uredničkih sugestija i prepravki na tekstu. Slanjem tekstova za Morinu kutiju pristajete na dobivanje uredničkog feedbacka.

Tekstovi moraju biti duljine od 100 do 40 000 riječi. Beletristika dulja od navedenog neće se uzimati u obzir.

Prilikom slanja tekstova za Morinu kutiju, molimo da uzmete u obzir mogućnost čekanja na rezultate do 30 dana nakon završetka natječaja.

Tekstove slati u .docx ili .odt formatu, font Times New Roman, veličina 12, s uključenom kratkom biografijom autora, na e-mail adresu morinakutija@gmail.com.

Od 4. broja Morina kutija prihvaća i stripove! Primamo originalne, prethodno neobjavljene stripove, u duljini od 1 do maksimalno 2 stranice, dovršene priče (dakle da nije u nastavcima). Stripovi trebaju biti prilagođeni čitanju na formatu 20.5cm širine i 27.6cm visine, u formatima JPG i PNG, u RGBu ili grayscaleu, te rezolucije minimalno 300dpi. Sva ostala pravila odnose se kao i za priče (može biti na jezicima koje smo istaknuli, kao i neverbalni strip, kratka biografija autora treba biti uključena uz strip i šalje se na istu mail adresu).

Natječaj za 4. broj Morine kutije trenutno je otvoren! Za 4. broj Morine kutije možete nam slati priče i stripove na temu “opasne veze” ili na otvorenu temu. Detalje natječaja pročitajte u tekstu natječaja. Prethodne brojeve pročitajte ovdje.

1667426340

  days

  hours  minutes  seconds

until

Rok za četvrti broj

Cover photo by RetroSupply on Unsplash.

%d bloggers like this: