Poziv piscima

Poziv piscima

Nitko ne želi da vaše priče ostanu u kutiji. Zašto ih ne bismo proširili po čitavome svijetu?

Sve prihvaćene priče bit će obuhvaćene u besplatnom e-izdanju časopisa, nekoliko puta godišnje, u širokoj distribuciji, dostupnog svima. Izbor priča i tekstova bit će objavljen i na webu.

Prihvaćamo tekstove na hrvatskom jeziku, jezicima s kojih se ne prevodi, te engleskom jeziku. Priče objavljujemo na jeziku na kojem su napisane.

Tekstovi moraju na neki način imati veze sa spekulativnom fikcijom (fantastika, znanstvena fantastika, horor i srodni žanrovi i podžanrovi). U slučaju publicistike, primarni nam je cilj pokrivati teme iz književnosti, ali prihvaćamo i tekstove o svim ostalim medijima. Ne prihvaćamo poeziju.

Nakon prihvaćanja teksta za objavu na Morinoj kutiji, postoji mogućnost uredničkih sugestija i prepravki na tekstu. Slanjem tekstova za Morinu kutiju pristajete na dobivanje uredničkog feedbacka.

Tekstovi moraju biti duljine od 100 do 40 000 riječi. Beletristika dulja od navedenog neće se uzimati u obzir.

Prilikom slanja tekstova za Morinu kutiju, molimo da uzmete u obzir mogućnost čekanja na rezultate do 30 dana nakon završetka natječaja.

Tekstove slati u .docx ili .odt formatu, font Times New Roman, veličina 12, s uključenom kratkom biografijom autora, na e-mail adresu morinakutija@gmail.com.

Natječaj za tekstove za Morinu kutiju trenutno je otvoren. Za treći broj Morine kutije možete nam slati priče na temu “spekulativni godišnji” ili na otvorenu temu. Detalje natječaja pročitajte ovdje. Prethodne brojeve pročitajte ovdje.

1653343140

  days

  hours  minutes  seconds

until

Rok za treći broj

Cover photo by RetroSupply on Unsplash.

%d bloggers like this: