Poziv autorima: o konovima i ostalim fantazijama

Morina kutija opet se autorima otvara za priče! Za drugi broj našeg časopisa planiramo poseban segment posvećen konovima, stoga, osim generalnog poziva za priče (otvorena tematika), propisujemo i posebnu temu:

  • konovske priče.

Što to znači? Pa prvenstveno da uredništvu jako fale konvencije. Unatoč tome što smo od početka pandemije prisustvovali na nekim online konovima, ali i hibridnim i potpuno live konvencijama, mislimo da možemo sa sigurnošću reći kako nam nedostaje onaj pravi kon osjećaj, onaj prije nego nam je 2020. sve promijenila. Stoga, čekajući da se stvari normaliziraju te konovi krenu punom parom bez epidemioloških strahova, želimo priče inspirirane i smještene upravo na konvencije fantastike.

Možda cosplayeri skrivaju mračne tajne u garderobi. Možda je neki pisac napokon uspio privući kozmički horor svojim pijanim predstavljanjem. Što to točno toče na šanku i bi li možda bilo bolje da se ono piće čudne boje ipak ne dira, posebice jer je navodno free?

Zašto ona urednica izgleda kao zombie?

Shvaćate kamo idemo. Bilo koje konvencije, bilo gdje, bilo kakve dokle god su geekovske i fandomske (da, prihvaćamo i šira događanja, poput, primjerice Festivala fantastične književnosti). Hrvatska ih ima popriličan broj, ali ne mora bit u pitanju hrvatska konvencija – može biti i neka od regionalnih, a da ne spominjemo Eurocon, Worldcon, Vienna Comic Con i slične. I dokle god su priče i dalje unutar žanra spekulativne fikcije: znanstvena fantastika, fantastika, horror, te svi podžanrovi i sve između.

Ali, ako nemate ideje za konovsku priču, nema problema. I dalje smo otvoreni za priče bilo koje tematike, konovi su samo poseban segment drugog broja. Imate možda priču koju nam želite poslati, ali želite se okušati i u konovskoj tematici? Nema problema, pošaljite obje.

Tekstovi moraju biti duljine od 100 do 40 000 riječi. Tekstove slati u .docx ili .odt formatu, font Times New Roman, veličina 12, s uključenom kratkom biografijom autora, na e-mail adresu morinakutija@gmail.com. Prihvaćamo tekstove na hrvatskom jeziku, jezicima s kojih se ne prevodi, te engleskom jeziku. Priče objavljujemo na jeziku na kojem su napisane.

Rok za ovaj natječaj: 2. 11. 2021.

Planirana objava drugog broja časopisa Morine kutije: prosinac 2021.

Sretno i veselimo se vašim pričama!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: