Dodijeljene ESFS nagrade za 2021.

Na Euroconu 2021. koji se ovaj vikend održao u Italiji, u mjestu Fiuggi pored Rima jučer su dodijeljene nagrade udruženja European Science Fiction Society. Dobitnici su bili objavljeni sinoć, a uredništvo Morine kutije još nije baš sebi došlo od oduševljenja i iznenađenja. Antonija i Vesna su osvojile ne jednu nego dvije ESFS nagrade!

Ova prestižna nagrada s dugogodišnjom tradicijom svake godine slavi i podržava europsku (a i šire) produkciju spekulativne fikcije, od pisaca i romana do vizualnih umjetnika, prevoditelja i filmova.

Spisateljski projekt Decameron 2020 koji su prošle godine Morine Antonija i Vesna pokrenule s Anom Cerovac za prvog lockdowna objavio je bio preko pedeset novih priča i nagrađen je ESFS nagradom za najbolju internetsku publikaciju.

Drugi razlog za slavlje bio je što je Antonijin i Vesnin izdavački obrt Shtriga Books osvojio ESFS nagradu za najboljeg izdavača! Shtriga nagradu dijeli sa dva druga izdavača, Colibrijem iz Bugarske i Azbookom iz Rusije.

ESFS nagradu za najboljeg promotora dobila je Vanja Kranjčević iz zagrebačke udruge SFera, a mlade hrvatske spisateljske snage koje tek dolaze predstavlja Chiara Pumper koja je dobila nagradu Chryalis koju ESFS dodjeljuje mladim autorima (kad kažemo mladima, mislimo mladima jer Chiara je maturantica koja je ove godine osvojila i hrvatsku žanrovsku nagradu SFERICA).

Čestitamo svim dobitnicima, a za puni popis dobitnika ESFS nagrada za 2021. kliknite ovdje.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: