Morin čitateljski izazov 2021.

Čitanje ne mora biti samotnjačka aktivnost. Zato pozivamo sve da nam se priključe u našem malom Morinom izazovu za čitanje. Dvanaest zadataka za dvanaest mjeseci (koliko je vremena imao Heraklo?), iako prepuštamo vama da birate kako ćete i kada što ispuniti i kojim tempom (hoćete li više toga u jednom mjesecu, ili ništa u nekom drugom, to je sve na vama i vašem slobodnom vremenu).

Također, s obzirom da je Morina kutija prvenstveno okrenuta spekulativnoj fikciji, podrazumijeva se u svim točkama da mislimo na te žanrove, no, ako želite proširiti svoj čitateljski odabir na druge žanrove, samo naprijed. Ako većinom čitate mainstream, a odabrali ste naš izazov za širenje vidika u 2021., oduševljeni smo što ćete dati šansu i spekulativnoj fikciji, i to, nadamo se, posebice na mjestima gdje se traži domaći autor!

Osim glavnih zadataka imamo i bonus aktivnosti uz čitanje, za one koji žele naslove nadopuniti u stilu igre “istina ili izazov”.

Za izazov ćemo koristiti tag #morinizazov2021, tako da nemojte zaboraviti tagirati svoje postove tako da ih možemo vidjeti. Ako koristite Goodreads “shelves” sistem, slobodno otvorite “morin izazov 2021” i javite nam da pogledamo što ste pročitali ili planirate pročitati (ako želite i imate javni profil). Podijelite s nama i ostalima kako vam ide, te možebitne preporuke. I naše uredništvo će javljati svoje odabire.

Sretno čitanje i sretna svima 2021. godina! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: