Natječaj za kratku priču na engleskom jeziku za istočnoeuropsku antologiju spekulativne fikcije

Zahvaljujući nedavnoj inicijativi za međunarodnu suradnju između raznih članova udruga ljubitelja spekulativne fikcije, pokrenut je novi projekt antologije spekulativne fikcije kojoj je svrha promocija pisaca iz istočnoeuropskih država. Hrvatska je također pozvana da sudjeluje u antologiji,* a s obzirom da je naša urednica Antonija Mežnarić koordinator za Hrvatsku, odabir priče koja će nas predstavljati u ovoj antologiji ići će preko Morine kutije.

Aktualnu temu su odabrali ovogodišnji glavni koordinatori projekta, Rumunji, od kojih je ideja za suradnju i započela, te će se glavni organizator rotirati kroz trajanje projekta u predstojećim izdanjima. Ovogodišnja, prva antologija predviđena je za objavu 1. srpnja 2021. godine i zbirka će biti dostupna kao ebook. U planu je i opcija tiska na zahtjev, a detalje ćemo objavljivati kako budu pristizali.

Stoga objavljujemo natječaj za priču koja će sudjelovati u antologiji.

Detalji:

  • priča treba biti na engleskom jeziku
  • traži se kratka priča do 7500 riječi
  • tema: „A hemorrhagic fever appears in one East European country and spreads rapidly. All the East Europe countries are put in a tight quarantine.”
  • natječaj se odnosi samo na priče s područja spekulativne fikcije
  • rok za predaju Morinoj kutiji: 30. 3. 2021. (23:59)
  • priča se šalje na morinakutija@gmail.com s napomenom u naslovu maila “za IE antologiju”, zajedno s kratkom biografijom autora na engleskom jeziku

Isto kao i s našim glavnim natječajem, planiramo urednički rad s odabranom pričom prije nego je pošaljemo dalje urednicima antologije, te slanjem priče pristajete na mogućnost suradnje s urednicima Morine kutije.

Bit će odabrana samo jedna priča koja će predstavljati Hrvatsku.

Za sada je u projekt uključeno trinaest država: Slovačka, Poljska, Srbija, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Estonija, Rusija, Moldavija, Rumunjska, Mađarska, Grčka, Ukrajina.

Sudjelovanje u projektu je potpuno volontersko.

Ukoliko imate kakvih pitanja slobodno ih pošaljite na morinakutija@gmail.com, a pratite naš web i društvene mreže za buduće informacije.

O projektu možete baciti pogled i na službenom webu.

*Napomena: glavni organizatori projekta, rumunjska udruga Sindicatul 9, koristi termin “Istočna Europa” u najširem smislu, te definitivno uključuju i ovaj središnji dio, odnosno povijesno austro-ugarsko područje. Iz tog je razloga i Hrvatska pozvana na sudjelovanje.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: