Opasne veze i druge priče

Kao što već možda znate, online časopis Morina kutija izlazi dvaput godišnje, što znači da je vrijeme za novi natječaj za priče! I ovoga puta nešto posve novo: od sada prihvaćamo i stripove! Tako da ne tražimo samo minijature, kratke priče i novele, već i originalne, neobjavljivane, stripove.

Za temu ovaj put želimo nešto romantično. Osim otvorene teme koju primamo na svakom natječaju, za 4. broj želimo posebno čitati i, u slučaju stripova, gledati, priče koje će biti na temu opasnih veza. Kako je to biti u vezi s vukodlakom, ili možda trojac između vampira, vile i vukodlaka nije najbolja kombinacija za dvorac kad se posvađaju? Ili će možda u bliskoj budućnosti svatko sebi moći napraviti savršenog partnera? Iako u ovome kontekstu uredništvo definitivno cilja na romantične veze, na vama je da se poigrate s temom i definirate opasne i veze kako god vam padne na pamet.

Tražimo priče spekulativne fikcije, dakle fantastike, znanstvene fantastike i horrora, svih njihovih podžanrova i hibridnih žanrova.

Priče mogu biti od 100 riječi (drabble) do 40 000 (novela), na hrvatskom, jezicima s kojih se ne prevodi te engleskom jeziku. Tekstove slati u .docx ili .odt formatu, font Times New Roman, veličina 12, s uključenom kratkom biografijom autora, na e-mail adresu morinakutija@gmail.com.

Što se tiče stripova:

  • primamo stripove duljine od 1 do maksimalno 2 stranice na otvorenu temu ili temu broja: “opasne veze”; stripovi moraju biti dovršeni (ne u nastavcima) i trebaju biti prilagođeni čitanju na formatu 20.5cm širine i 27.6cm visine
  • primamo formate JPG i PNG, u RGBu ili grayscaleu, te rezolucije minimalno 300dpi
  • jednako kao i za priče, primamo stripove na hrvatskom, jezicima s kojih se ne prevodi i engleskom jeziku te neverbalne stripove; za stripove s tekstom uzmite u obzir da font treba biti čitak i jasan, tako da ga se i s malog ekrana može pročitati
  • kao i za priče, molimo kratku biografiju autora
  • kao i priče, strip će se objaviti u online izdanju Morine kutije (u formatima epub, mobi i pdf-u), te zasebno na webu u cilju promocije časopisa
  • stripovi se isto šalju na morinakutija@gmail.com

Nakon objave u našem časopisu, svoje priče ili stripove slobodni ste slati u ostale publikacije ili staviti na svoje web stranice. Za dodatne upite ovdje smo na morinakutija@gmail.com.

ROK ZA SLANJE ZA 4. BROJ ČASOPISA MORINA KUTIJA JE: 2. studenog 2022. godine do 23:59.

Opasno nas zavedite vašim pričama i stripovima. Veselimo se čitanju!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: