Aktualni natječaji zima 2020./2021.

Edit (5.1.) – produžili smo rok na 26. veljače 2021. (23:59)

Dolazimo vam s jednim malim podsjetnikom – još nam je malo manje od mjesec dana otvoren natječaj za priče. Tražimo spekulativnu fikciju, sve od najmanjih minijatura (100 riječi) do novela (40 000 riječi). Tema posve otvorena, prepuštena vama na maštu. Osim toga, mail nam je uvijek otvoren za teorijske radove. Imate možda neku preporuku? Ili recenziju? Želite li najaviti svoj novi roman? Ili ste napisali esej? Sve nas to zanima, osim nažalost poezije (ali slobodno može esej o tome zašto bi se trebala više objavljivati sf poezija i zašto nije u redu da natječaji poput našeg odbijaju poeziju).

Za detalje natječaja pogledajte ovdje.

Osim ovog glavnog natječaja, Morina kutija raspisuje još jedan poseban natječaj: tražimo kratku priču na engleskom jeziku koja će predstavljati Hrvatsku u međunarodnoj antologiji spekulativne fikcije. Za više detalja o ovom natječaju pogledajte našu objavu. Rok za ovaj natječaj je 30. 3. 2021. (23:59).


No nije Morina kutija jedina koja traži priče.

Ako vas zanimaju ostali natječaji evo što smo još našli. Izdvajamo samo one koji su ili izričito vezani uz spekulativnu fikciju ili koji po svojoj temi mogu odgovarati našoj publici (kao što je natječaj metaFORE).

Udruga F&ST ima raspisan natječaj za zbirku kratkih priča na temu “lažne legende”. Traže potpuno nove izmišljene legende s istaknutim lokalitetom. Detaljno o propozicijama natječaja pročitajte ovdje. Uzmite u obzir da je rok prvi prosinca, ali još stignete poslati svoju legendu!

Natječaj metaFORA je igra 2021. Ovaj natječaj za najbolju kratku priču Knjižnice Vladimira Nazora na temu igre traje do 15. ožujka. Ima dvije kategorije – za djecu do 14 godina i za odrasle. Propozicije natječaja pročitajte ovdje.

Natječaj za SFeraKonsku zbirku priča 2021. Tema je otvorena, samo mora biti naravno spekulativna fikcija. Sve od 2000 do 8000 riječi, rok 31. 1. 2021. Pogledajte više ovdje.

Natječaj za treći broj “Fantastičnog vodiča – časopisa za spekulativnu fikciju” za kratke priče, eseje, stripove i stručne tekstove na temu “space opere”. Rok je 1. 1. 2021. i detalje natječaja pročitajte ovdje.Jesmo li još nešto zaboravili? Znate li za još neki natječaj za priče, koji traži sf, fantasy ili horor? Javite nam se na morinakutija@gmail.com ili nam ostavite u komentaru.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: