SFERA našem autoru Dominiku Plejiću!

Vijest je stigla i do naše kutije – jedna od priča objavljenih u časopisu Morina kutija, Utrka s preponama, iz pera Dominika Plejića – ovogodišnji je dobitnik nagrade SFERA za minijaturu u 2021. godini!

Kao najstarija hrvatska nagrada za domaću spekulativnu fikciju, nagradu SFERA dodjeljuje istoimena zagrebačka žanrovska udruga, čiji žiri pročita svu produkciju s područja naših žanrova i podžanrova objavljenu na hrvatskom jeziku u prošloj godini, te odabere dobitnike u nekoliko kategorija. Osim Dominika, kojem ovim putem iskreno čestitamo, željeli bismo istaknuti i Morine autore i autorice čije su priče bile u najužem krugu u svojim kategorijama: Iluziju O. Istini, s minijaturom Šavovi, Igora Rendića, s novelom Crvena nit, te Srebrenku Peregrin, s kratkom pričom Neverina.

Srca urednička pucaju od ponosa i sreće, a vas pozivamo da, ako to još niste učinili, pročitate ove izvrsne priče, objavljene na našim stranicama te u drugom broju časopisa Morina kutija.

Sve dobitnike možete otkriti ovdje, te možda podebljati svoj ljetni TBR!

Srdačne čestitke svim dobitnicima i nominiranima u najužem krugu, te se nadamo da se vidimo na SFerakonu 2022., koji će se održati na zagrebačkom FERu od 13. do 15. svibnja 2022., s dodjelom nagrada u subotu, 14. svibnja u 20h!

Iz Morine kutije sprema se i malo iznenađenje u nedjelju, o čemu više uskoro…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: